Så fungerar en drulleförsäkring

Så fungerar en drulleförsäkring

färgburk

Det finns en uppsjö av olika tilläggsförsäkringar och möjligheter att komplettera sin trafik, halv- eller helförsäkring. För dig som gärna har lite extra skydd mot oförutsedda händelser eller misstag så kan en så kallad drulleförsäkring vara en bra idé.

Detta är en drulleförsäkring, allriskförsäkring

Vi kan börja med att drulleförsäkringen ibland också kallas för allriskförsäkring när vi pratar bilförsäkringar. Det vanligaste är dock det inte alltför angenäma namnet drulleförsäkring. Vem vill egentligen kalla sig själv för drulle? Men visst kan precis vem som helst klanta till det och göra ett kostsamt misstag. Det är för dessa typer av misstag en drulleförsäkring kan täcka upp de värsta kostnaderna.

Några exempel på misstag som en drulleförsäkring kan täcka är följande:

  • Du tappar ner din bilnyckel på ett ställe där du inte kan få tag på den.
  • Du spiller ut din nyinköpta burk med klarröd färg och förstör hela sätet.
  • Du råkar av någon outgrundlig anledning hälla fel typ av drivmedel i bilens tank eller skrapa upp lacken när du skall ta dig in i bilen.

Det är för dessa något pinsammare ögonblick som en drulleförsäkring kan hjälpa dig.

Om möjligt – använd dig av ett försäkringsbolag där detta ingår

Nu är det så bra att vissa försäkringsbolag faktiskt har insett att det finns människor som lyckas göra sådana här misstag (fler än vi vågar erkänna?) och erbjuder denna tilläggsförsäkring inom halvförsäkringen. Undersök om drulle ingår i din försäkring.

  • Moderna försäkringar – Tilläggsförsäkring från 250 kr per år. Ingår i Bilförsäkring Large.
  • Vardia försäkring – Drulle (allrisk) ingår i stora bilförsäkringen och väljas till hel och halvförsäkring som tillägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *