Jämförelse av bilförsäkringar – Pris och Villkor

Krockande bilarPå den här samlingssidan hittar du information om olika försäkringsbolags villkor och priser för bilförsäkring. Det är viktigt för dig som konsument att detta varierar en del beroende på din bil, ditt kön och din ålder samt var du bor.

Här kan du inte se det exakta priset som just du får utan istället samlar vi så mycket relevant information som möjligt för att du skall få en bra översikt över en mängd försäkringar.

Jämför och hitta rätt försäkringserbjudande för dig

Tjänst Beskrivning Se Mer
Topprankad bilförsäkring hos Konsumenterna. Till Folksam
Bilförsäkring som kan ge dig bonus på ICA. Till ICA Försäkring
Med Enerfy så anpassas försäkringspriset beroende på hur mycket som du använder bilen. De har även en fast låg avgift i månaden och sedan endast rörliga avgifter. Till Enerfy
Moderna Försäkringar erbjuder bra bilförsäkringar och bra rabatter när du samlar dina försäkringar. Du kan beräkna pris direkt på deras hemsida. Till Moderna
Compricer är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika försäkringsalternativ hos en mängd olika försäkringsbolag. Till Compricer
Insplanet är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika försäkringsalternativ hos en mängd olika försäkringsbolag. Till Insplanet

Vad baseras försäkringspriserna på?

När man skaffar en bilförsäkring så är det den så kallade försäkringspremien som är själva avgiften till försäkringsbolaget. Denna premies kostnad baseras på en rad olika faktorer som alla försöker beräkna den risk du eventuellt kan vara som försäkringskund.

För försäkringsbolaget vill nämligen minimera sin risk att behöva ersätta samtidigt som du vill minimera dina kostnader för försäkringen. Så vad baseras då denna kostnad på, bland annat så är det följande faktorer:

  • Din ålder: Oftast så gäller det att ju äldre du är desto bättre avtal kan du få. Många försäkringsbolag tecknar inte försäkringar med personer under 24 då risken anses vara för hög.
  • Ditt kön: Tillsammans med faktorn ålder så spelar också könet roll. I vissa åldrar anses t.ex. män innebära en högre risk.
  • Var du bor: Om du bor i en storstad så brukar premiepriset stiga. Det här beror på att det statistiskt sett sker mer stölder och olyckor i en storstad.
  • Din bil: Det är även så att det är olika premier beroende på vilken bil du innehar. T.ex. en ferrari kommer att ha mycket högre premie än en volvo V70.
  • Din tidigare körhistorik: Har du inget olycksregister, blivit av med körkortet och liknande så får du oftast bättre premie, dvs lägre premie.

Tips för vidare läsning

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *